Καλωσήλθατε

Καλωσήλθατε στο Προσήλιο, την πύλη για μια εξαιρετική γαστρονομική περιπέτεια στην καρδιά της Ζακύνθου. Δίπλα στην πολυσύχναστη πλατεία Σολωμού, στο Προσήλιο προσφέρουμε μια απαράμιλλη γευστική εμπειρία που συνδυάζει την κομψότητα του εκλεκτού φαγητού με τη γαλήνια ομορφιά του κήπου μας.

Εδώ, το μενού μας είναι μια γιορτή της επτανησιακής και ελληνικής μαγειρικής τέχνης, σχεδιασμένο προσεκτικά με τα καλύτερα τοπικά υλικά. Ζήστε τη γοητεία μιας χαλαρωτικής και αυθεντικής ατμόσφαιρας καθώς γευματίζετε μέσα σε έναν ολάνθιστο κήπο, που συμπληρώνεται από την εξαιρετική εξυπηρέτησή μας.

Επισκεφθείτε το Προσήλιο και αφήστε μας να σας μεταφέρουμε σε ένα αισθαντικό ταξίδι εξαιρετικών γεύσεων και αρωμάτων στο πιο κομψό περιβάλλον της Ζακύνθου. Ελάτε μαζί μας για ένα γεύμα όπου κάθε πιάτο λέει μια ιστορία και κάθε στιγμή γίνεται μια αγαπημένη ανάμνηση.

Δημιουργικό μαγείρεμα

Κομιντοροσαλάτα - Ντομάτα σε ζύμωση, πεπόνι σχάρας, πρέντζα από το αγρόκτημα της Κορίνας, καραμέλα ελιάς, τραγανή φρύσσα. Ψάρι ημέρας Ταρτάρ - Dressing finger lime, κρέμα τζατζίκι, γρανίτα από σπαράγγια της θάλασσας. Σούγο - Μελιτζάνα σκορδοστούμπι, καλαμπόκι, αφρός από τηγανητό αυγό, brioche ελαιολάδου. Ζακυνθινό Αυγολέμονο - Κοτόπουλο ποσέ, τραγανή πέτσα κοτόπουλου, "ριζότο" από γογγύλι, αυγά καπνιστής ρέγκας. Χοιρινό Ραγού - Χοιρινός λαιμός μπρεζέ, κρέμα από τυρί της τάβλας, ζωμός χοιρινού, "μακαρόνια". Αρνί στα κάρβουνα - Κιλότο αρνιού, καρότα, ελληνικό γιαούρτι. Banoffee - Κρέμα πραλίνας Valrhona, παρφέ μπανάνας, σαντιγί βανίλιας, καραμελωμένα φουντούκια. Στις μοναδικές δημιουργίες προστίθεται μια εξαιρετική ποικιλία με περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιών, από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, στα οποία παρέχεται η δυνατότητα σερβιρίσματος σε ποτήρι με τη μέθοδο Coravin.

Η φιλοσοφία μας

Στο Προσήλιο, αποστολή μας είναι να προσφέρουμε μια αυθεντική και αξέχαστη γευστική εμπειρία που αντικατοπτρίζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση του Ιονίου.

Φωλιασμένο στην καρδιά της Ζακύνθου, το Προσήλιο είναι κάτι περισσότερο από έναν εξαιρετικό προορισμό για φαγητό· είναι μια πύλη στο παρελθόν, συνυφασμένη με το καινοτόμο πνεύμα της σύγχρονης κουζίνας. Το μενού μας, που επιμελείται η σεφ μας Κρίστυ Καραγεώργου, είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά των Επτανήσων. Είναι μια προσεκτικά σχεδιασμένη συμφωνία γεύσεων, υφών και αρωμάτων που αφηγούνται την ιστορία και τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας.

Οι δημιουργίες της σεφ είναι εμπνευσμένες από τα στοιχεία που καθορίζουν την ταυτότητά μας: τη γήινη φύση των εδαφών μας, τη φρεσκάδα του Ιονίου και τα αρωματικά αεράκια του ανθισμένου κήπου μας. Κάθε πιάτο έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα αισθητηριακό ταξίδι στο χρόνο και τη γεύση, εξερευνώντας το παραδοσιακό με μια σύγχρονη πινελιά.

Στο Προσήλιο, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιούμε κυρίως τοπικά συστατικά, διασφαλίζοντας ότι κάθε γεύμα όχι μόνο υποστηρίζει την κοινότητά μας αλλά αντιπροσωπεύει επίσης ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η περιοχή μας. Η προσέγγισή μας στο εκλεκτό φαγητό περιλαμβάνει ένα συνδυασμό εξαιρετικής εξυπηρέτησης, χαλαρής και αυθεντικής ατμόσφαιρας σε ένα σκηνικό που προκαλεί ηρεμία και απόλαυση.

Σεφ Κρίστυ Καραγεώργου

Το ταξίδι της σεφ Κρίστυς Καραγεώργου στον κόσμο της μαγειρικής ξεκίνησε το 2004 όταν γράφτηκε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Γαλαξίδι. Με τα χρόνια, κατείχε εξέχουσες θέσεις στον τομέα της γαστρονομίας, συγκεντρώνοντας τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές γνώσεις που έχουν βελτιώσει την κατανόηση και την εκτίμηση της εκλεκτής κουζίνας.

Το 2016 ίδρυσε μαζί με το Γιώργο Καμπίτση το Εστιατόριο Προσήλιο στην καρδιά της πόλης της Ζακύνθου. Μέσα από μια βαθιά δέσμευση στα τοπικά υλικά, την ποιότητα και τις θεμελιώδεις αρχές της ελληνικής κουζίνας, έχει διαμορφώσει τη φιλοσοφία και την πορεία του εστιατορίου. Οι γαστρονομικές της δημιουργίες εμπνέονται όχι μόνο από τις συνταγές, αλλά και από τις αναμνήσεις και τις ιστορίες που διηγούνται τα υλικά.

Η αφοσίωση και η καινοτόμος προσέγγιση της σεφ Κρίστυς τόσο στην ελληνική όσο και την κουζίνα του Ιονίου έχουν χαρίσει στο Προσήλιο πολυάριθμες διακρίσεις τα τελευταία τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων κύρους από το The FNL Guide και τους «Χρυσούς Σκούφους» (Toques d’or).

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Τοποθεσία

Το εστιατόριο "Προσήλιο" βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του νησιού της Ζακύνθου, δίπλα στην πλατεία Σολωμού. Σας προσκαλούμε να βιώσετε το ατμοσφαιρικό περιβάλλον του χώρου μας με τον υπέροχο κήπο και την ιδιωτικότητα, που ελάχιστα σημεία προσφέρουν στο κέντρο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ

Τα Βραβεία

Η αποστολή μας στο Προσήλιο είναι να παρέχουμε στους επισκέπτες μας μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία. Αν και τα βραβεία δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, χρησιμεύουν, ωστόσο, ως απόδειξη της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς της ομάδας μας.

Είμαστε πολύ περήφανοι που αναγνωριζόμαστε σταθερά ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας από τους πιο διάσημους γαστρονομικούς οδηγούς της χώρας. Αυτές οι διακρίσεις αντικατοπτρίζουν τη δέσμευσή μας για την αριστεία και την καινοτομία στις μαγειρικές τέχνες.

Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή αναγνώριση και υποστήριξη, αξίες που μας εμπνέουν να ξεπεράσουμε τα γαστρονομικά όρια και να αναβαθμίσουμε κάθε γευστική εμπειρία.

Χρυσοί Σκούφοι Toques d’or βραβεία ελληνικής κουζίνας fnl flag restaurant awards 2023

Κύριες Διακρίσεις

  • 2024: 1 "Toques d’or" Best Restaurant Award by Athinorama
  • 2024: Greek cuisine awards
  • 2024: 1 Star by The FNL Best Restaurant Awards
  • 2023: Top Notch Award by Athinorama
  • 2023: Greek cuisine awards
  • 2023: Phoenix Award by FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine
  • 2023: 1 Star by The FNL Best Restaurant Awards
  • 2022: 1 Star by The FNL Best Restaurant Awards
  • 2022: Top Notch Award by Athinorama

Επικοινωνία

Σας ευχαριστούμε! Έχουμε λάβει το αίτημά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.